Laatste nieuws

Nieuws

Update werkzaamheden bij de Nijboersbrug

Geplaatst op 11-02-2016

Van de gemeente Raalte ontvingen wij het volgende bericht:

De werkzaamheden lopen zeer voorspoedig. De sloop van het brugdek is afgelopen week uitgevoerd. Vrijdag en maandag heeft Armaex, gespecialiseerd in het opsporen van explosieven, het werkgebied rond de brug onderzocht op niet gesprongen explosieven. Deze zijn niet aangetroffen. Maandag zijn ook de gemetselde landhoofden gesloopt. Omdat er geen palen onder de brug aanwezig waren, waar wel op gerekend was, is dit ook sneller verlopen dan verwacht.

Dit alles betekent dat we behoorlijk voor liggen op schema. Het heiwerk is voor a.s. maandag ingepland. Aannemingsbedrijf Dubbink heeft vorige week al contact opgenomen met het heibedrijf om te proberen de heiwerkzaamheden naar voren te halen. Door de drukke planning is dit helaas niet mogelijk. Wel hebben zij toegezegd dat wanneer er een gaatje mocht komen zij eerder (deze week) te komen. Dat betekent dus dat de rest van de week geen werkzaamheden aan de brug zullen plaatsvinden

Wanneer de heier zijn werk heeft gedaan en de palen er in zitten heeft Dubbink de bouw weer in eigen hand en kan de planning weer volgens schema verlopen.

Met vriendelijke groet,

Jens Schutrup
Projectleider
Team Ontwikkeling & Projecten
Telefoon: (0572) 347 799

www.raalte.nl
info@raalte.nl