Laatste nieuws

Nieuws

Open dag wonen in het buitengebied

Geplaatst op 22-11-2013

Kom alles te weten over wonen op het platteland

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van wonen in het buitengebied? Kom dan naar de open dag van JVM Ontwerpen en Groenadviesbureau Harry ten Have op zaterdag aanstaande, en laat je informeren over wonen op de mooiste en groenste plekjes van Salland. De open dag vindt plaats op erve De Overmaat tussen Broekland en Wijhe en de toegang is gratis.

Kennis en ervaring

Op erve De Overmaat zijn recent oude en vervallen geitenschuren gesloopt in het kader van de Rood voor Rood regeling. Voor dit prachtige project is een landschapsplan gemaakt door Harry ten Have, en op de vrijgekomen grond is een kavel gecreëerd. Hiervoor ontwierp Marten Jansen van JVM Ontwerpen een bijpassende woning, die op dit moment gebouwd wordt.

Een mooi voorbeeld van een project waarbij landschapsontsierende schuren worden afgebroken, en nieuwe woonruimte wordt gecreëerd. Heb jij zelf van deze schuren, of zou jij je eigen droomhuis wel willen bouwen op zo'n prachtige kavel? Kom dan naar de open dag aanstaande zaterdag. Zowel Ten Have als Jansen hebben veel kennis en ervaring op het gebied van wonen in het buitengebied, en deze delen zij graag met jou.

Informatiemarkt en tentoonstelling

Waar moet je rekening mee houden bij een transformatie van een boerenerf? Wat is de Rood voor Rood regeling? Welke stappen moet je zetten? Welke plannen moeten gemaakt worden? Deze en meer vragen worden op de open dag beantwoord tussen 10.00 en 15.00 uur. Er is er een informatiemarkt en er worden projecten tentoon gesteld. Harry ten Have zal hierbij vooral ingaan op de landschappelijke aspecten van wonen in het buitengebied, terwijl Marten Jansen beschikbaar is voor vragen op het gebied van woonwensen en vormgeving.

Route langs afgeronde projecten en projecten in ontwikkeling
Tot slot is er op de open dag een routebeschrijving verkrijgbaar, die je langs verschillende projecten lijdt. Deze kun je zelf rijden, en geven jou een aantal concrete voorbeelden op prachtige plekken in het buitengebied van Salland.

Deze open dag wordt gehouden in samenwerking met Erfgoed Salland. Kijk voor meer informatie over de open dag of voor afgeronde projecten op www.erfgoedsalland.nl.

Locatie: Waterstraat 16, Wijhe.
Wanneer: 30 november van 10.00 tot 15.00 uur.