Laatste nieuws

Nieuws

Ondernemersvereniging zet Broekland op de kaart

Geplaatst op 12-11-2009

BROEKLAND - De Ondernemers Vereniging Broekland bestaat nu officieel. Voorzitter Michel Marsman kon dinsdagavond tijdens de oprichtingsvergadering melden dat 42 ondernemers zich hadden aangemeld voor de vereniging.

De nieuwe vereniging wil als aanspreekpunt dienen voor Plaatselijk Belang, de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte, de provincie, de Kamer van Koophandel ect.

Voorzitter Marsman denkt dat er met de oprichting van de vereniging meer mogelijkheden zijn om de kwaliteit en representativiteit van bedrijven en bedrijventerrein te verbeteren. Verder zal men zich bezig gaan houden met het behartigen van bedrijfsbelangen en verbeteren van de onderlinge contacten tussen de plaatselijke ondernemers.

Wethouder van economische zaken Yayeri Blijdenstein toonde zich verheugd is dat de 'witte vlek' Broekland nu ook is ingekleurd. Ze had Broekland altijd gemist bij het overleg tussen de overige Raalter ondernemingsverenigingen. Hierna gaf de wethouder een presentatie over het door de gemeente Raalte te voeren beleid richting 2020. Ook gaf ze aan dat de huidige regelgeving en procedures tegen het licht zijn gehouden om die, daar waar mogelijk, te vereenvoudigen zodat bijvoorbeeld het proces van een vergunningaanvraag sneller kan verlopen. Ze vindt het van groot belang voor de leefbaarheid van een dorp als Broekland dat ondernemers zich kunnen blijven ontwikkelen in hun eigen omgeving.

Voorzitter Wout Groot Koerkamp van Plaatselijk Belang vindt de oprichting van de nieuwe vereniging 'echt fantastisch' en ziet het als een grote steun in de rug bij het realiseren van ingediende plannen of wensen. Hij kan zich dan ook helemaal vinden in de woorden van de wethouder over het in stand houden van de leefbaarheid in Broekland. Zeker omdat bij het organiseren van festiviteiten of ondersteuning van activiteiten met enige regelmaat een beroep wordt gedaan op de lokale ondernemers.

(bron: de Stentor)